30 Mart 2013 Cumartesi

Etkileyici Parfümler


Bir parfümün kokusu, kesinlikle etkileyici olmalıdır. Birçok kaliteli marka arasından kendi tenimize ve cildimize en uygun parfümü bulmak, oldukça zor bir olaydır. Çiçekli ve baharatlı parfümlerin hepsini denemek imkansız ama doğru parfümü bulduğumuzda herkesi ve çevremizi kendimize hayran bırakacağımız da bir gerçek ! 




Herkesin tarzına ve yapısına göre farklı parfümler kullanması, güzel bir hava yaratıyor. Bayan parfümlerindeki en son çıkan yeni kokuların baş döndürücü bir etkisi var. Siz de sevgilinizi etkilemek için bunlardan bir tane alabilirsiniz. Parfüm seçimi, görüldüğü gibi yaratmak istediğimiz etkiye göre değişebileceği gibi, mevsimlere göre de değişir. Yaz sıcağında daha hafif kokular tercih edilirken kışın baharatlı kokulara yönelebiliriz.




Bir erkekte beni en çok çeken şey, kullandığı parfümdür. Zaten koku, başlı başına hayatımıza etki eden bir durumdur. Sevdiklerimizi özlediğimiz bile ilk burnumuza gelen koku, onu bize anımsatır. Deneme yaparken bileklerimize sürdüğümüz kokular bizde farklı dururken, hediye olarak aynı parfümü almış olsak bile o koku herkeste aynı durmayabilir. O yüzden babama aldığım parfümle, sevgilime aldığım parfümler başkadır. Ve ikisinin kokusuna da bayılıyorum !

Parfümlerin dayanılmaz cazibesine kendinizi bırakmaya ne dersiniz? Pencereden gelen hoş bir koku, otobüste yanımıza oturan kişinin parfümü gibi şeyler, bize hoş dakikalar yaşatabilir. Kendinize en uygun parfümü bularak, girdiğiniz ortamın en gözde insanı siz olun !




28 Mart 2013 Perşembe

Canlı Renklerdeki Pike Takımları




Yatak odalarını cıvıl cıvıl renklerle canlılığa kavuşturmak için en güzel önerilerden biri pike takımları...Her yaşta insana hitap edebilen renkleri ve desenleriyle bu pike takımlarını odanızda kullanmak için can atacaksınız. Yatak odanızın duvar rengini veya yatak odanızdaki mobilyaları sürekli değiştirmeniz mümkün değil. Ama özellikle biz kadınlar sürekli değişiklik ararız. 


Alacağımız farklı renklerdeki pike takımları kuşkusuz odamıza farklı bir hava katacaktır. Uygun fiyatları ile cep de yakmayan bu takımlar sizin zevkinize de, farklı çizgi film kahramanları ya da cıvıl cıvıl renkleriyle çocuğunuzun zevkine de hitap edecek. Takım olarak değil de ayrı ayrı alıp, kendinizin kombinleyeceği pikeleri de oluşturmak mümkün.

Tekli Koltuk Rahatlığı



Ben koltuğumu kimseyle paylaşamam diyenler için önerim: tekli koltuk... Son derece kullanışlı olmasıyla birlikte evinizin boyutuna göre de seçim yapabilmeniz çok hoş. Zevkinizi takım olan bir mobilyayla değil de bu şekilde tek tek satın alabileceğiniz koltuklarla yansıtabilirsiniz. Çok da rahat olan bu tür koltuklar isteğe göre kılıflı da kullanılabiliyor. Kılıfları zıt renklerde seçip harika bir uyum yakalayabilirsiniz.


Ya da aynı rengin farklı tonlarını kullanacağınız kılıflarda hoş bir görüntü yakalayabilir. Sadece oturma odalarınızda veya salonlarınızda değil yatak odanızda da hoş vakit geçirebileceğiniz veya oturup rahat rahat hazırlanmak isteyeceğiniz bir köşe yaratmak için yine bu tekli koltuk yardımınıza koşacaktır. Mesela yeni doğan bebeğinizin odasında size uygun bir oturak lazım olacaktır. Aynı şekilde bu koltukların açılıp ufak yatak olanlarını da tercih edebilirsiniz.


27 Mart 2013 Çarşamba

Peyzaj Harikası Yeşil Çatılar !

Peyzaj dünyasındaki gelişmelerin heyecanı hepimizi sardı. Özellikle alışveriş merkezlerinde görmeye alıştığımız  yeşil çatı uygulaması ile şahane bir görünüm elde edilebiliyor. Alanında deneyimli olan peyzaj mimarları, ses izolasyonu ve enerji tasarrufu sağlayan yeşil çatıları, binanın şekline uygun olarak özenle tasarlıyorlar. Bina çatısınında ömrünü uzatan bu yenilik, psikolojik olarak olumlu etki yaratmaktadır.




Yeşil çatılar, insan kullanımın yaygın olmadığı, bakım maliyetinin düşük olduğu yerlerde kullanılabildiği gibi, klasik park ortamının yaratıldığı sistemlerde de hayat bulur. Daha kaliteli hava sağlayan bu sistem ile yağmur sularını da kontrol etmek mümkün olabiliyor. Oldukça sevilen yeşil çatıların kullanışlı olması ve görsel anlamda insanları cezbetmesi nedeniyle gittikçe daha fazla görebileceğimiz bir hal alacak gibi görünmektedir.




Peyzaj mimarlığı alanındaki bu yeni gelişmeler, alanın yeniden kazandırılması açısından oldukça sevindirici niteliktedir. Planlama sürecinde peyzaj materyalleri olarak adlandırılan otsu, odunsu bitkiler, ağaçlar, çimler kullanılır. Yapı sistemlerinde görmeye alışık olduğunuz heykel, taş, beton, ses, koku, ahşap, tuğla gibi cansız peyzaj malzemelerine de yer verilir. Otopark, kaldırım, çocuk alanlarının yanı sıra kamu hizmetleri için gerekli olan ulaşım ve haberleşme noktaları, çöp kutusu gibi cephelerin düzenlenmesinde de bu malzemelere rastlanmaktadır.


26 Mart 2013 Salı

Trendlerin Takılardaki Yansıması




Zımba detayı bu sene amma da moda oldu yahu! Resmen her yeri ele geçirdi; ayakkabı, bot, çizme, eldiven, tişört ve hatta kazaklarda bile baskın “detay” olma özelliğine sahip. Dikkat çekici özelliği sayesinde ne kadar detay olabilir orası tartışılır tabii ama, hoş ve asi bir tarafı olduğunu da itiraf etmem lazım. Şimdi bu popülerliğini koruyan trendten nasibini alan bir takı tasarımını sizle paylaşmak istiyorum. İnternette gezinirken denk geldiğim ve görür görmez bayıldığım bu zımbalı gümüş yüzük 925 ayar gümüşten imal edilmiş. Üstelik dilerseniz, kullanılan hammadeyi değiştirme gibi bir alternatif de sunuyorlar. Dilerseniz aynı yüzüğü altın olarak da kullanabilir, size özel bir takı tasarlamanın keyfini yaşayabilirsiniz. Fiyatı da oldukça uygun olan bu şık parça, bence siyah ojeli tırnaklar ile harika bir uyum yakalayacak.



Tektaş severlere ise harika bir haberim var. Kendi tektaşınızı kendiniz alabilirsiniz, üstelik bunun için çok da astronomik rakamlarda bir bedel ödemenize gerek yok! Mor Takı’nın tektaş tasarımları arasında kendine has tarzı ile dikkat çeken Berrak Tektaş Yüzük, 925 ayar rose gümüş kullanılarak imal edilmiş. Yüzüğün ortasındaki çarpıcı kırmızı Garnet taş ise 5.5 milimetre çapında. Yüzüğün kenarlarındaki beyaz zirkon taşlar ise 1.1 milimetre çapında. “Kendin Tasarla” uygulaması bu ürün  için de geçerli. Dilerseniz yüzüğün göbeğindeki taşı, kullanılan hammaddeyi ve küçük zirkon taşları değiştirebilirsiniz. Böylece “tektaşımı kendim yaptım tek başıma kendim aldım” diye yüksek ses ile şarkı söylemenin haklı gururunu yaşayabilirsiniz.




Gümüş yüzüğü de tektaşı da aldım ama sanki bir şeyler eksik diyorsanız o zaman gümüş kolye koleksiyonunu incelemekte fayda var. Hele bir de benim gibi pırlanta seviyorsanız şahane bir parça buldum, size de öneririm. 40 cm uzunluğundaki üçlü pırlanta kolye, oldukça zarif bir görünüme sahip. 925 ayar gümüşten imal edilmiş olan bu cici kolye, pırlantaları ile gönlümü anında fethetti. Dost meclislerinde “pırlanta kolyem var” diye hava atmak isteyenler bence bu zarif ve şık parçayı kaçırmasınlar. Zira işin içinde pırlanta olunca peşini bırakacaklarını pek sanmıyorum.

22 Mart 2013 Cuma

Kadın ve parfüm ilişkisi

Parfüm, kadının makyajıdır. Adeta bir imzası. Parfüm merakı, uzun yıllardan beri tüm kadınların gözdesi. Küpe olmadan nasıl dışarı çıkamıyorsak parfüm sürmeden de çıkmak insana kendini kötü hissettiriyor. Kadın parfüm alanında kozmetik dünyası yarattığı seçeneklerle aklımızı başımızdan alıyor. Parfüm dükkanına girdiğim anda hipnotize olmuş gibi oluyorum.

Burnuma bir koku geliyor lafını söylemeden geçmiyor günlerimiz. Tabi bu her zaman kötü bir anlama gelecek değil ya.. Bazen başımıza dert açan kokular olsa da parfüm denen nesne, baştan çıkarıcı bir şey. Sevgilinizin kullandığı parfüm, burnunuza geliyor ama değil mi. Hepimiz aynıyız. Biz kadınlar sevdiğimiz erkeklerinde, kokularının da peşinden gitmeyi seviyoruz. Aşk başa bela.

Aşk, bana göre sevgilimin kokusu demektir. Deodorant, ter kokusunu önlüyor. Evet, günlük yaşamımızın adeta bir vazgeçilmezi ama parfüm başka türlü bir şey. Her gün kullandığımız makyaj malzemeleri gibi. Kıymetlimiz. Yeri geliyor cüzdanımı evde unutuyorum ama o parfüm çantamdan çıkmıyor. Kötü kokmamayı parasız olmamaya tercih edecek kadar deliyiz.



Orjinal parfümlerin yanı sıra açık olan parfümleri de kullanmaya başladık artık. Orjinal bir parfüm kullanmayı sevenlerden olabilirsiniz ama her zaman kaliteyi bu belirlemez. Oldukça kalıcı olan parfümlerde var ve ben buna bayılıyorum.

Kızlar olarak birbirimizi kıskanmadan edemiyoruz. Geçen gün parfümünü değiştiren en yakın kız arkadaşımın kullandığı koku konusunda tartıştık. Markanın adını vermemekte inat ediyor ama benden kaçmaz. O parfüm alınacak, başka yolu yok ! 
Tüm kadınlar gibi aslında kadın parfüm çeşitlerinden çok erkek parfümlerinden hoşlanıyorum. İster erkek parfümü, ister kadın parfümü olsun; güzel kokmam bu dünyadaki herşeyden daha önemli. Mis gibi kokuları kullanıp siz de farkınızı yaratın.

14 Mart 2013 Perşembe

Koku

Hatıralarla en çok eşleştirdiğimiz duyumuz koku almakmış. Şahane bir kokunun moralimizi bozması ancak böyle bir tespit ile açıklanabilir zaten. Eski erkek arkadaşının kullandığı parfümü yeni erkek arkadaşının kullanmasında sakınca görmeyenler için, hala eski sevgilisi ile olan defteri kapatamadığını ve buna da niyeti olmadığını söyleyebilirim. Tabii o yeni erkek arkadaş olur ya, bunu bir şekilde öğrenirse -ki salak değil ya elbet anlar adam- işte o zaman şenlik ateşi yakılır, ardından federal yasaların hüküm sürdüğü mahkeme salonu kurulur.



Efendim acımasız jüri heyetine ne gerek var, sevildiğine inanarak koca bir yalana inanmış adamdan daha zalim bir varlık olabilir mi? O nedenle dürüst olmakta fayda var derim, öyle başka adamın boynundaki parfüm kokusunu koklamak ile gidenler geri gelmez; kendine de yazık edersin başkasına da. Sosyal mesaj içerikli mesajlarıma kadın ve erkek ilişkilerinden sonra daha toplumsal ve genel bir çerçeveyi kapsayan bir konu ile devam etmek isterim:




Kötü koku!
Hepimiz zaman zaman muzdarip olabiliyoruz bu lanet durumdan. Üstelik tahminlerin aksine sadece sıcak havaların buharlaştırıcı etkisinin tavan yaptığı yaz aylarında değil, her mevsim yaşanan ortak bir problem bu. Sosyal ilişkileri bile yeniden şekillendirme ve hatta sona erdirme gücüne sahip olan kötü koku, insanı direkt psikolojik olarak rahatsız eden berbat bir şey. Çözümü ise daha temiz bir hayat sürmek elbette. Temizliğinize dikkat ediyorsanız ancak, kötü kokudan kurtulamıyorsanız da bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim. Muhtemelen hormonal bir durum var ortada. Böyle bir durum yüzünden hem sağlığınızı hem de sosyal yaşantınızı tehlikeye atmanın gereği yok.


7 Mart 2013 Perşembe

1 TL'ye Orijinal Burberry!

1 TL'ye Burberry parfüm mü alınır hiç canım, hem de orijinali diyenler; tezgahta satılan taklitler bile o kadar uygun fiyatlı değil bu kim bilir nasıldır diyenler; sözüm size! İnternetten alışverişin iyiden iyiye yaygınlaştığı günümüzde, açık arttırma siteleri de bir hayli revaçta biliyorsunuz. Durum böyle olunca farklılaşmak ve rakiplerinden ayrılarak adını duyurmak daha da önemli hale geldi. Açık arttırma konusunda bir uzman haline gelen ve kuruşun hesabını yapan bizlere sunduğu fırsat dolu teklifler ile eğlenceli alışveriş vaat eden bir internet sitesinden bahsedeceğim size. Burberry Classic Women Edp'nin 1,06 TL'ye alıcı bulduğu, aklınıza gelebilecek her markanın orijinal şişelerindeki muhteşem parfümlerinin yapılan açık arttırmalar ile sadece birkaç liraya satıldığı kurusukurusuna.com resmen mucizeler yaratıyor.





Arkadaşımın, elindeki mis kokulu Dolce Gabbana Rose The One Edp'ye sadece 3 lira 10 kuruş ödeyerek sahip olduğunu görmesem inanmazdım. Avantajlı tekliflerden haberdar olmak ve açık arttırmalarda en uygun fiyatı ödeyerek kazanan olmak için bence takipte kalın; ben öyle yapacağım.

http://www.kurusukurusuna.com/dolce-gabbana-rose-the-one-edp_32567327.aspx#.UThSox3QCNo