19 Kasım 2012 Pazartesi

Parfüm ve Notalar


Hayatımızdaki yeri çok büyük olan parfümleri kullanmayan kişi sayısı gayet azdır. Sabah işe giderken parfüm sıkmayı unutursak hemen dönüp sıkar ve tekrar yola koyuluruz. Çünkü kokumuz bizi çevremize tasvir eden dilsiz bir anlatıcımızdır. Bugün parfümleri biraz daha yakından inceleyelim istedim.

parfüm



Parfümler, müzikte olduğu gibi notalardan oluşur. 3 ayrı notası ve her birinin farklı bir görevi vardır. Daha fazla kafaları karıştırmadan açıklayayım en iyisi.
1
-      Üst Nota:  Parfümü seçme sürecimizde bize eşlik eden kokudur. Parfüm ilk sıkıldığı anda duyu organımız tarafından algılanan bu koku keskin,akılda kalıcı ve kısa zamanlıdır. Parfüm ilk sıkıldığı andan itibaren ortalama 4 dakika içerisinde kokusunu yitirir.

parfüm

2
-      Orta Nota: Üst nota dağılmaya başladığı anca duyduğumuz kokudur. Üst nota kadar keskin değil,  tam aksine yatıştırıcı ve yuvarlak bir kokudur . Yaklaşık bir saat kadar üzerimizde kalır. Cildin türüne göre kalıcılığın belirlendiği ve cildimizdeki parfüm reaksiyonunu tam olarak algılayabileceğimiz kokudur.

parfüm

3
-      Alt Nota:  Orta nota dağılırken ortaya çıkan kokudur. Parfümün asıl içeriğini ve o unutulmaz imzasını bıraktığı nota bu notadır. Bu notadaki koku molekülleri daha ağır olarak kullanıldığı için daha kalıcı olacak ve bu kokuyu hatırlanabilir kılacaktır. Kullanılan ürünlerin kalitesine göre kalıcık süresi değişebilir. 8 saat, 12 saat, 15 saat kalıcık tamamen parfümün kalitesiyle alakalı bir durumdur. Günler sonra bir kıyafetimizi giyerken burnumuza gelip “ohh” diye iç çektiğimiz o koku parfümün en alt notasıdır..

15 Ekim 2012 Pazartesi

Yenilen Bir Cilde Sahip Olun!




Eğer bebeğiniz varsa, uzun saatler boyunca çalışıyorsanız, sosyal hayatınıza ayıracak vaktiniz bile kalmamışsa, her sabah yüzünüzdeki yorgunluktan kurtulmak için bir kez daha mı ne yapacağınızı bilemez haldesiniz? Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Artık cildiniz ve sağlığınız için bir şeyler yapmanın vakti gelmedi mi? Zor ve hızlı şehir hayatına bir de stres ekleniyorsa erken yaşlılık tehlikesi altındasınız demektir. Cildinize enerji vermenin şimdi tam zamanı!


Miskinleşmiş cildinizi tekrardan hareketlendirmek için zaman ayırmalısınız! Bu zamanın hala gelmediğini düşünüyorsanız o vakte kadar geçici olarak yapacağınız makyaj ile daha dinç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Yaz ayları ile sadelikten ama bakımlı bir cilde kavuşmak için mat tonlar kullanmanızda fayda var. Mat pudra, şeftali tonlarında allık, parlatıcı ile kullanılan ruj sizi daha zinde gösterecektir.

Cildinizi canlandırmak için hücreleri harekete geçirme vakti geldi! Cilt türünüze uygun cilt bakım ürünleri ile uygulayacağınız bakım veya maskeler ile dinlenmiş ve yenilenmiş bir cilde sahip olabilirsiniz.

Sağlıklı bir cilt için beslenme düzeninizi mutlaka gözden geçirin. Meysim meyve ve sebzelerini dengeli kullanarak doğal yöntemlerden de cildinizi güçlendirmeyi aksatmayın. Uzmanların sürekli uyarısı üzerine gün içerisinde 2 litre su tüketimi altına düşmeyin. 

29 Eylül 2012 Cumartesi

Parfüm mü Deodorant mı?



Hepimiz hoş kokmak isteriz. Dışarıya çıktığımızda insanlar üzerinde bir etki bırakmak için türlü yollara başvururuz. Bunlardan biri de kokudur. Seçtiğimiz kokuların bizi yansıttığını düşünürüz ve öyledir de. Günümüze baktığımızda sayısız koku çeşidi var. Ayrıca, sadece koku çeşitleri değil bir de sayısız ürün var. Bunlardan en çok tercih edilen parfüm ve deodoranttır. Bazılarımız parfümü tercih ederken bazılarımızın da favorisi deodoranttır.



Sadece kadınların ilgi alanı olmayan bu konu erkekler arasında da popülerdir. Parfümü ya da deodorantı seçenler türlü sebepler öne sürerek tercihlerini gerçekleştiriyor. Mesela, parfümün daha çok tende kalma özelliği vardır. Bundan dolayı parfümü tercih edenlerin sayısı çok fazladır. Ancak, ter kokusu için deodorantı tercih edenlerin sayısı da az değil. 



İnsanlar günlük modlarına göre parfümü ya da deodorantı seçiyorlar. Ama koku bakımından parfüm daha etkili olduğu için parfüm genel tercih olarak görülüyor. Genellikle kadınların parfüm tercih ettiği düşünülür ama erkekler de çoğunlukla parfümden yanadır. Erkekler odunsu kokuları tercih ederken, kadınlar daha çok çiçek kokularını tercih ediyorlar.




Peki, senin tercihin ne?



25 Eylül 2012 Salı

Taksim 3 Apples apart otel



İstanbul yüzlerce yıllık tarihiyle harika bir masal kenti, muhteşem manzarası, huzur ve mutluluk veren atmosferiyle canlı, yaşayan bir mucize. Şehrin eğlence, alışveriş, kültür sanat merkezlerine çok yakın iki oteli ve bir rezidansıyla, Three Apples sizleri konuk etmeye hazır.  


Three Apples Taksim Suites, Taksim meydanına iki dakika yürüme mesafesinde, ulaşımı kolay ve merkezde olmasına rağmen bölgenin karmaşasından ve gürültüsünden etkilenmeyen, mahalle kültürünü koruyabilmiş Tarlabaşı’nda bulunmakta. 13 suiti olan Taksim Suites, üç farklı seçenek sunmakta: Bosphorus Suite muhteşem İstanbul manzarasına sahip suit odaları, oturma odası ve iki cephe balkonuyla oldukça lüks bir seçim. İstanbul Suit’ler balkon, Taksim Suit’ler ise bahçe seçenekleriyle zevkle dekore edilmiş daireler.

Three Apples Taksim Residence, Taksim meydanına ve metroya 7 dakika yürüme mesafesinde. Üç farklı oda seçeneği ve 17 daire var. Gold Suit 80 m2 alanı, çok geniş salonu, yemek alanı, iki yatak odası geniş balkonları ve iki banyosuyla oldukça konforlu. 40 m2 büyüklüğündeki Silver Suit’lerde ise cadde veya arka bahçe, normal balkon ya da Fransız balkon seçenekleri bulunmakta. Bronze Suitler ise benzer seçeneklere sahip olup studio şeklinde düzenlenmiştir. 

Three Apples Elmadağ Residence, hem Taksim’deki eğlence, kültür ve sanat merkezlerine, hem de şehrin alışveriş merkezi olan Şişli ve Nişantaşı’na yakın, Harbiye’de bulunmaktadır. Rezidansta yer alan 35 m2’lik 9 suitte de, günün ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış ayrı bir yatak odası ve yaşam alanı bulunmaktadır. 

Tüm odalarda tam donanımlı mutfak, LCD TV, DVD oynatıcı, ücretsiz kablosuz internet ve klima bulunmaktadır. Three Apples müşterilerine 24 saat concierge hizmeti, ücretli havaalanı transferi ile kuru temizleme, çamaşırhane, temizlik  hizmetleri sunmaktadır. 

İstanbul’un keyifli sokaklarında yürüyüp işlerinizi halledip alışverişinizi yaptıktan, müzelere, konserlere gittikten sonra konforlu Three Apples dairlerinden birinde kahvenizi ya da şarabınızı yudumlayın, sevdiklerinizle İstanbul’un güzelliklerini paylaşın, bir masalın içinde yaşamanın verdiği mutlulukla kendinize harika anlar ve anılar hediye edin, şimdiden hoşgeldiniz..

7 Eylül 2012 Cuma

Çiçek Kokulu Parfümler

Bildiğiniz gibi parfümler kokularıyla insanları etkilemekte ve bazı hazlar yaratmaktadır. Ayrıca, parfümlerin dindirici özellikleri vardır. İşte, bugünkü konumuz bununla ilgili. Hangi çiçeklerin hangi özelliği olduğunu göreceğiz. Belki sizin de favorileriniz bunlardan biridir.
Parfümün lavanta kokulu ise size sakinlik verir ve uyku düzenini arttırır.

Portakal çiçeği dikkatinizi arttırarak daha fazla konsantre olmanızı sağlar.

Turunç çiçeği olan bir parfüm kokusuyla sizin günlük hayattaki performansınızı arttırır.

Mimoza çiçeği özlü bir parfmü tercih ederseniz ben yapabilirim, bunu başarabilirim duygusunuz verir.

28 Ağustos 2012 Salı

Erkek parfüm blogu

Biz burada parfümle ilgili genel bilgiler veriyoruz ama erkek okuyucularımız için özel bir araştırma yaptım ve erkek parfümleri ile ilgili bir blog buldum. Yeni parfümlerden tutun, parfümlerin nasıl kullanılacağına dair oldukça yararlı bilgiler veren bu blogu, kadın okuyucular da takip edebilirler :)

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Calvin Klein Contradiction

Efsane parfümler arasında yerini almışlardan biri de Contradiction. 1998'de piyasaya çıkmış olmasına rağmen önemini ve yerini hala koruyabilen nadir parfümlerden biri.

Calvin Klein Contradiction

22 Ağustos 2012 Çarşamba

16 Ağustos 2012 Perşembe

Bu parfüme bayılacaksınız!

Deneniz mi bilmiyorum ancak denemediyseniz, çok şey kaçırıyorsunuz demektir! Yves Rocher Evidence parfüm, şimdiye kadar kullandığım en güzel parfümlerden.

Evidence 

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Sahte parfüm nasıl anlaşılır?

Sahte parfüm furyası aldı başını gidiyor. Hem sağlığı tehdit ediyor, hem de gereksiz yere harcadığımız paralarla bütçelerimizi sarsıyor bu sahte parfümler. Sahte parfümler, içerisinde kullanılan maddeler kesin olarak bilinmediği için alerjik reaksiyonlara daha fazla giriyorlar, kokuları daha uçucu oluyor ve daha çabuk bitiyorlar. Gerçek parfüm ile sahte parfümü ayırt etmek de aslında hiç zor değil. Mutlaka dikkat etmelisiniz.

Sahte parfüme dikkat edin

14 Ağustos 2012 Salı

Parfüm notası nedir?

Hep duyduğumuz parfüm notaları nedir acaba? Alt nota, orta nota ve üst nota olarak isimlendirilen parfümle ilgili bu terimler ne anlama geliyor?

Parfüm notaları

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Doğru Makyajla Genç Görünüm Elde Edin!


İlerleyen ve artan rakamlara karşı genç kalmak mümkün! Sayıları bir tarafa bırakın ve ayna karşısına geçin. Kaç yaşınızdasınız? Kendinizi hissettiğiniz ve görmek istediğiniz yaşta olduğunuzu biliyorsunuz. Rakamların oluşturduğu göz yanılsamasına karşı koyun ve yapacağınız birkaç küçük uygulama ile makyaj ile istediğiniz yaşta görünün.

Makyaj

Parfüm nasıl sıkılır?


Parfüm, günlük hayatta kullanmaktan vazgeçemediklerimiz arasında bulunuyor. Parfüm seçmenin de incelikleri var tabi ancak bu konudan daha sonraki yazılarımızda bahsedeceğim. Bugün gündemimizi parfümün nasıl kullanılacağı oluşturuyor.

Parfüm, kötü kokuları kapatmak için kullanılan bir araç değil. Aksine kişilerin beyinlerindeki koku merkezlerine gönderdiği sinyallerle farklı algılar yaratmak, iyi hissetmek ve elbette güzel kokmak için üretilmiş bir kozmetik ürünü. Kötü kokuların üstüne sıktığınız parfümler, bu kokuların daha hızlı yayılmasına sebep olur.

Parfüm nasıl sıkılır?


Parfüm sıkmadan önce cildinizin temiz olduğuna emin olun. Çünkü gözenekleri açık bir cilde sıktğınız parfüm, daha kalıcı olacaktır. Bilekler, kulak arkaları, boynun sağ ve sol tarafları olarak sıralayabileceğimiz bölgeler, parfümün kokuyu en fazla yaydığı yerlere olarak sıralanabilir.

Bayan parfüm


Kıyafetlerinizin üzerinden parfüm sıkmak çok doğru bir davranış olmayabilir. Eğer ikinci bir kere daha giyme durumunuz olacaksa, sıktığınız parfüm hoş kokular bırakmayabilir. Ayrıca, giysilerinizin ömrünü de kısaltır.

Parfüm

Güzel Olmak İçin

Güzel olmanın ilk adımı güzel kokmaktır. Kadın erkek hiç fark etmez, kimse yanında kötü kokan birini istemez. Bu yüzden mutlaka nasıl koktuğumuza dikkat etmeliyiz. Ancak kendime uygun parfüm bulamıyorum diyenler üzülmesin, her türlü parfümü buradan birlikte seçeceğiz. Farklı parfümler ve fiyatları hakkında her türlü bilgiyi alabileceğiniz blog, bundan sonraki en büyük yardımcınız olacak.

Parfüm

Bayan parfüm

En iyi parfümler