29 Eylül 2012 Cumartesi

Parfüm mü Deodorant mı?



Hepimiz hoş kokmak isteriz. Dışarıya çıktığımızda insanlar üzerinde bir etki bırakmak için türlü yollara başvururuz. Bunlardan biri de kokudur. Seçtiğimiz kokuların bizi yansıttığını düşünürüz ve öyledir de. Günümüze baktığımızda sayısız koku çeşidi var. Ayrıca, sadece koku çeşitleri değil bir de sayısız ürün var. Bunlardan en çok tercih edilen parfüm ve deodoranttır. Bazılarımız parfümü tercih ederken bazılarımızın da favorisi deodoranttır.



Sadece kadınların ilgi alanı olmayan bu konu erkekler arasında da popülerdir. Parfümü ya da deodorantı seçenler türlü sebepler öne sürerek tercihlerini gerçekleştiriyor. Mesela, parfümün daha çok tende kalma özelliği vardır. Bundan dolayı parfümü tercih edenlerin sayısı çok fazladır. Ancak, ter kokusu için deodorantı tercih edenlerin sayısı da az değil. 



İnsanlar günlük modlarına göre parfümü ya da deodorantı seçiyorlar. Ama koku bakımından parfüm daha etkili olduğu için parfüm genel tercih olarak görülüyor. Genellikle kadınların parfüm tercih ettiği düşünülür ama erkekler de çoğunlukla parfümden yanadır. Erkekler odunsu kokuları tercih ederken, kadınlar daha çok çiçek kokularını tercih ediyorlar.




Peki, senin tercihin ne?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder