30 Temmuz 2013 Salı

Gümüşleri Parlatın

Gümüşün tarihini incelediğimizde M.Ö 3100 yıllarında Mısır’da kullanılmaya başladığın görüyoruz. Gümüş madenlerine Atina’da da rastlanır. Para olarak kullanımı ise M.Ö 800 yıllarına rastlar. Teknoloji geliştikçe gümüş,  saflığını yitirerek daha çok işlemden geçirilmiştir. Gümüşün kullanıldığı pek çok alan vardır. Bunların bazıları şunlardır: fotoğraf sanayi, elektronik, para imali, takı yapımı ve süs eşyası ve dişçilik. İlginç ve bir o kadar da garip olan yapay yağmur için de gümüşün kullanılması. Gümüş, pil yapımında kullanılıyor.

Gümüş Yüzük


Evimizin vitrinlerini gümüş süs eşyaları süsler.  Pek çoğumuzun annesi önemli bir misafir geldiğinde “gümüşleri parlatayım” der ve gümüş takımlarını misafir için hazırlar.  Misafirleriniz gümüşleri masada gördüğünde kendini son derece özel hissedecektir. Taktığınız gümüş yüzük de size kendinizi iyi hissettirir. Gümüş yüzükler, gümüş kolyeler kıyafetlerinizle mükemmel bir uyum oluşturur. Kadın erkek ilişkilerinde zaman zaman sevdiğiniz kişinin kalbini kırmış olabilirsiniz. Böyle bir durumda yapabileceğiniz en akıllıca hareket sevdiğiniz kişiye güzel bir hediye almaktır. Bu hediye gümüş yüzük veya gümüş kolye olabileceği gibi, güzel bir takı seti de alabilirsiniz. Sevdiğiniz kişiyi mutlu etmenin yollarını arıyorsanız ona güzel sürprizler yapmayı unutmayın. Sürprizleri herkes sever.

Gümüş Kolye


Sevgililer gününde sevgilinize hediye bulmakta sıkıntı çekiyorsanız mortaki.com’un sitesine bir göz atmalısınız. Yüzlerce çeşit seçeneğiyle ve hayalinizdeki takıyı tasarlama imkanıyla mortaki.com alışveriş için biçilmiş kaftan. Eğer modayla ilgileniyorsanız aksesuarı geri plana atmamalısınız. Çünkü aksesuar kıyafeti tamamlayan önemli bir detaydır. İsterseniz dünyanın en pahalı kıyafetini giyin, uygun aksesuarla kıyafetinizi tamamlamazsanız bir şeyler hep yarım kalacaktır. İstenilen şıklığa ulaşmanın altın kurallarından biri takınızı seçerken dikkatli olmaktan geçer. Eğer taşlı bir kıyafet seçtiyseniz, seçeceğiniz gümüş yüzük veya gümüş kolye biraz daha sade olmadır. Ayrıca spor bir kıyafet seçtiyseniz o kıyafete altın takı pek hoş olmayacaktır. Altın takı yerine gümüş kolye ve gümüş yüzükle kombinizi tamamlayabilirisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder