24 Şubat 2014 Pazartesi

Büyük Kuraklık

Ülkemizde su sıkıntısı giderek artıyor. Kuraklığın etkisinin giderek hissedildiği bu günlerde tasarruf tedbirlerinin biran önce alınması gerektiği araştırmacılar tarafından sıkça vurgulanıyor. Ülkemizde bu sene yeteri kadar yağış olmadığı için yer altı suları beslenemiyor. Bu ise tarım alanlarında bu sene yeterli sulama yapılamayacağını gösteriyor. Eğer yağışlar bu şekilde devam ederse sadece susuz kalma tehlikesiyle değil aynı zamanda tarımsal faaliyetleri yerine getirmekte de büyük sıkıntılar yaşayacağız. Bunlardan kurtulmak ve korunmak için etkin tasarruf tedbirlerinin biran evvel alınması gerekiyor. Aynı satış eğitimi yapıldığı gibi kuraklık eğitiminde yapılması gerekiyor. Bu kuraklık birazda eğitimsizlikten kaynaklanıyor.


Yazın çok daha fazla hissedilecek olan kuraklığın etkileri, bizlere zor günler yaşatacak. Özellikle İstanbul’da kuraklığın etkisinin çok daha fazla hissedileceği söyleniyor. Bu kuraklık tehlikesinden dolayı tasarruf tedbirleri alınmalı. İstanbul’un su kaynağı olan barajlardaki doluluk oranının %33 olduğu önümüzdeki aylarda yağışlar olsa bile yaz sonunda yine de kuraklık tehlikesi olduğundan bahsediliyor. Önümüzdeki aylarda gelecek yağışların su seviyesini ancak %40-45’lere çıkarabileceğini bununda asla yeterli gelmeyeceğinden bahsediliyor.

21 Şubat 2014 Cuma

Satış Eğitimi ile Kazanacaksınız

''Herkese aşağıda bulunan güzel yazıyı tavsiye ediyorum. Bu mükemmel yazı ile kendime çok güzel bir eğitim kurumu buldum. Bu yazı sayesinde İbs ile tanıştım. Belki sizlerin de ilgisini çeker ve siz de bu sayede güzel eğitimlere katılma fırsatı yakalarsınız. Herkese tavsiye ediyorum. 

Üniversiteyi bitirmeme birkaç ay kaldı. Babamla oturduk ve konuşmaya başladık. İş hayatımda neler yapmak istediğim ile ilgili yaptığımız konuşmalardan güzel sonuçlar elde ettik. Çocukluğumdan beri başarılı bir öğrenciydim. Özellikle sayısal derslerimde çok başarılı sonuçlar almaktaydım. Ben de bu sebeple iktisat okumaya karar verdim. Bir yandan da çok genel bir seçim olduğu için tek bir alanla sınırlı kalmamış oluyordum. Hedefim ise büyük bir firmada satış üzerine yönetici olabilmek. Tabi bunun için sadece diplomanın yeterli olmadığının ben de farkındayım. İngilizcem de iyi seviyede. Yanına bir başka yabancı dil de eklemeyi düşünüyorum. Özellikle Almanca düşünüyorum. Artık tek İngilizce de yeterli olmuyor. Ve aynı benim gibi hedefi olan binlerce insan ile yarışacağımı da biliyorum.


Babamla konuşurken ona hedeflerimi anlattım. Satış eğitimi ile kariyer yapmak istediğimi belirttim. Hem iletişim açısından güçlü bir insanım hem de ikna kabiliyetim son derece yüksek. Ayrıca iktisat mezunu ve finanstan anlayan biri olarak rakiplerime göre daha şanslı olacağımı düşünüyorum. Büyük firmaların satış departmanlarında yönetici olmayı düşünüyorum.''

19 Şubat 2014 Çarşamba

Abiye Seçmek Zor


Muhtemelen hayatımızın en özel günleri olan sevdiklerimizin düğünlerinde özellikle neler giyeceğimiz çok önemlidir. Kıyafet seçerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte bu soru kafalarımızda dönüp dolaşıyorken ben de bildiğim birkaç şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hem şık hem de güzel görünmenin ilk adımı kıyafet bakmadan önce nasıl bir kıyafet bakacağımız konusunda karar vermektir. Bu sebeple öncelikle vücudumuzu tanımalıyız ve ona göre tercihler yapmalıyız.



Abiye seçiminde vücudu tanımak ve ona göre tercih yapmak çok doğru olacaktır. Unutulmaması gereken, kusursuz bir vücuda sahip olmadan da güzel görünebilirsiniz. Önemli olan güzel beğendiğimiz taraflarımızı vurgulamak ve beğenmediğimiz kısımları kapatmak. Buna uygun abiyeler sizler için doğru tercih olacaktır.
Eğer basen kısmınız genişse, alt tarafı dar olan modellerden uzak durmak gerekir. Dar modeller baseninizi ortaya çıkarır. Tabi renk olarak da beyaz ve tonları seçili ise sizleri daha kilolu gösterir. Üstü oturmuş ve alt kısımları kabarmış veya bel kısmının 10 cm aşağısından itibaren genişlemeye başlayan modelleri basenlerinizi kapatabilir.

Boyunuz kısa ise, topuklu bir ayakkabı ve yaptığınız topuz ile boyunuz şimdiden uzadı.  Belden kısa kesik ve kabarık eteğe sahip modellerden uzak durmak gerekir. Tek parçalı kıyafetler sizleri daha uzun gösterecektir. Özellikle askılı abiyeler ve dik yakalı modeller yine sizleri daha uzun gösterecektir.
Göğüsleriniz normalde büyük ise, doğru bir modelle bunu avantaja çevirebilirsiniz. Toparlayıcı bir korse ve göğüs toparlayıcılı bir abiye sayesinde gecenin en dikkat çekenlerinden olabilirsiniz.

Uzun boylu iseniz; pek çok model sizlere rahat uyabilir. Boy sorunu olmadığı için bir de zayıfsanız straplez ve kabarık abiyeler sizlere çok yakışacaktır. Fakat en önemlisi tarz oluştururken öncelikle sizin içinize sinen bir model seçin.